Založ si blog

Kríž, Covid, pokora

Odkaz veľkého piatku a symbolika kríža má práve v dnešných dňoch väčší význam ako kedykoľvek inokedy. Kríž, ktorý na jednej strane symbolizuje utrpenie, smútok, potupu je na druhej strane symbolom nádeje.
Tak isto aj v posledných dňoch je prebiehajúca pandémia zdrojom smútku, utrpenia, strachu či paniky. Prináša so sebou množstvo obetí, ľudských ale aj ekonomických. Ale myslím, že väčšina z nás má nádej a verí, že keď to celé skončí, svet bude lepší, že sa my ľudia možno trochu zmeníme a zmeníme svoj pohľad na život a jeho hodnoty. Je to naša príležitosť, naša nádej.
Naši starí či prastarí rodičia zvládli oveľa horšie situácie ako je tá dnešná (tým nechcem povedať, že ju treba podceňovať). Dnes máme postarané o jedlo ale aj o informácie, nilkedy až o príliš veľa informácií ako je potrebné. Naši starí či prastarí rodičia nemali počas vojny ani jedno ani druhé. Čakali dni a týždne v tmavej pivnici, bez informácií a ich jedlom bola repa či surový zemiak. Čakali kým budú môcť opäť vyjsť na slnko a vydržali, nestratili vieru ani nádej a ich život bol a je naplnený pokorou. Našou úlohou dnes je dodržať pár základných požiadaviek.
Dnes máme slobodu, ale častokrát zabúdame, že máme aj povinnosti a, že pokyny a zákony treba dodržiavať.
Hľadajme prosím tieto dni spôsob ako byť zodpovedný, pokorný a vďačný. Nielen teraz ale aj potom, keď celá táto epidémia skončí. Verím, že sa celého tohoto poučíme.

UA Vojak / UA Armáda /

Vovčansk v Charkovskej oblasti bráni aj Slovák. Ako hodnotí situáciu?

17.05.2024 11:00

Boje sa vedú o každú ulicu, o každý dom. Rusi majú veľké straty, ale ich veleniu to očividne neprekáža, vysvetľuje slovenský bojovník.

lukáš machala

Rezort kultúry nepoprel účasť konšpirátora Machalu v projekte mediálnej výchovy. Do učiva vraj zasahovať nebude

17.05.2024 10:52

Ministerstvo kultúry má v pláne spolu s ministerstvom školstva zabezpečovať riadny výkon mediálnej výchovy pre základné a stredné školy.

polárna žiara

Čína si už brúsi zuby. Posledný voľný kus zeme na strategickom súostroví Arktídy je na predaj

17.05.2024 10:19

Záujemcovia môžu získať odľahlý pozemok s názvom Söre Fagerfjord na juhozápade Svalbardu za 300 miliónov eur.

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 976x
Priemerná čítanosť článkov: 976x

Autor blogu

Kategórie

Archív